slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Halloween-decoratie

Om ons huis helemaal in een Halloween-kleedje te steken, ben ik aan de slag gegaan met computergestuurde belichting en geluid.

Voor de experts: ik gebruik twee Ayea ERO 506 moving heads die ik via DMX aanstuur. Mijn interface is een MyDMX Buddy-dongle die ik controleer via MyDMX 2.0. Dit alles staat nog eens onder MIDI controle (via een LoopMIDI-bus) van Ableton Live.

Voor volgend jaar heb ik al een paar extra features in petto...

Avoiding Traffic Jams

Een experimentje in After Effects.

Mijn volgend project: een game ontwikkelen

Een eerste experimentje met Unity. De verhoudingen kloppen niet en in de ruimte is geen (3D-)geluid, maar in games hoeft dat allemaal niet te kloppen, niet?

De interactiviteit: Klik je op de zon, aarde of maan, dan volgt de camera dat object. Dit werkt uiteraard niet in deze Youtube-versie. ;-)

Volgend proefje: een platform-spel-ding.

De dingen die het de moeite waard maken...

Het is leuk om te zien dat je werk nu ook in de klaslokalen hangt. Daar doen we het voor!

De wiskundeposter

Time lapse experiment met lego

Een experimentje met een webcam en wat Lego. Maar als ik een serieuze poging wil wagen, zal ik toch een degelijk fototoestel en wat belichting moeten gebruiken. Weer iets voor op mijn lijstje aan nog uit te voeren projectjes. Als ik wat tijd heb. Ooit. ;-)

De wiskundeboeken zijn klaar!

Het was even wachten, maar ze zijn er dan eindelijk: de wiskundeboeken waarvoor ik de 3D-figuren heb ontworpen. Hier doen we het voor!

De wiskundeboeken

Shining through

Het is bijna Halloween. Voldoende reden om te starten met de voorbereiding van onze jaarlijkse Halloweenavond. Een beetje motion capture plus nog wat fluid simulation en voila: de teaser.

Het bloed lijkt een beetje te dik, maar dit is te wijten aan een te zwakke computer en wat te weinig tijd. Als ik ooit upgrade naar wat meer power, dan zal ik het nog eens uitrenderen... en dan zullen de spatten echt om de oren vliegen.

Teaser Halloween 2013

Halloweenavond bij ons thuis. Dat verdient een teaser...

Gemaakt in Blender.

Wiskunde illustraties in Blender

Het is weer zo een onverwacht drukke periode. Voor een bevriend wiskundeleraar ben ik bezig 3D-illustraties te maken voor zijn wiskunde-boek. Het boek zal verschijnen onder de reeks Delta Nova en zal menig Nederlandstalig studentje verblijden met wiskundig inzicht. ;-)

Hier alvast een eerste experimentje.

Figuur 146

In stukjes

Een experimentje met de ingebouwde Physics Engine Bullet in Blender en UV Projectie voor textures.

Is uiteindelijk mijn Facebook-header geworden.

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer